Borscht Stew Boršč recept

Boršč

Prep Time30 minsCook Time12 hrsTotal Time12 hrs 30 mins
AuthorPeterYields4 ServingsCategory, , ,

Ingredience

Restujte
 500 g hovězí kližky
...přidejte zeleninu
 4 červené řepy
 2 brambory
 2 rajčata
 2 mrkve
 1 cibule
 3 stroužky česneku
...přidejte tekutiny
 1 l hovězího vývaru
 180 g rajčatového protlaku
 2 tbsp červeného vinného octa
...přidejte koření
 1 tbsp hnědého cukru
 1 tsp soli
 ½ tsp kopru
 ¼ tsp černého pepře
 1 bobkový list
Finalizace
 300 g krouhaného zelí
 zakysaná smetana
  čerstvý kopr
Borscht Stew Boršč recept

Boršč je polévka, která je tradičně spojována s východoevropskou kuchyní, zejména s kuchyní Ukrajiny, Ruska a Polska. Původ boršče je poněkud nejasný, ale předpokládá se, že vznikl v oblasti východní Evropy, která se dnes nazývá Ukrajina.

První zmínky o boršči pocházejí z poloviny 16. století z Ukrajiny. Polévka se připravovala z červené řepy, která byla v té době oblíbenou ingrediencí ukrajinské kuchyně. Název "boršč" pochází z ukrajinského slova "boršč", což znamená "kyselý".

Postup

1

  • Nastave multifunkční hrncec na režim smažení.
  • Přidejte hovězí maso nakrájené na kostky a dobře ho opečte ze všech stran.
  • Přidejte všechnu zeleninu nakrájené na kostičky. Promíchejte a poté přidejte všechny tekuté přísady.
  • Nakonec přidejte všechny přísady na koření.

2

Metoda pomalého vaření
Vaříme pomalu na nízké teplotě po dobu 8-10 hodin.

Dokončení
3

  • Zvyšte teplotu a vmíchejte nakrouhané zelí.
  • Přikryjte hrnec a vařte dalších 30 minut.
  • Vypněte hrnec a otevřete víko. Vyhoďte bobkový list. Naberte do polévkových misek.
  • Každou porci ozdobte zakysanou smetanou a koprem. Podávejte teplé.

Ingredients

Restujte
 500 g hovězí kližky
...přidejte zeleninu
 4 červené řepy
 2 brambory
 2 rajčata
 2 mrkve
 1 cibule
 3 stroužky česneku
...přidejte tekutiny
 1 l hovězího vývaru
 180 g rajčatového protlaku
 2 tbsp červeného vinného octa
...přidejte koření
 1 tbsp hnědého cukru
 1 tsp soli
 ½ tsp kopru
 ¼ tsp černého pepře
 1 bobkový list
Finalizace
 300 g krouhaného zelí
 zakysaná smetana
  čerstvý kopr
Boršč

Líbil se ti recept? Dej nám vědět v komentáři, nebo sdílej s přáteli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.