Porcování masa se dá dělat na mnoho stylů, příkladem je i česko. Naše maso se totiž bourá jiným stylem jako v USA. V tomto článku se podrobněji zabýváme rozdíly v porcování masa. Doufejme, že to zmírní vaši bolest při nakupování nebo čtení amerických receptů.
Porcování masa Hovězího
Tahle úžasná stránka ukazuje různé výseky v USA.
Zde je 1:1 překlad některých částí
- Eye of Round = Falešná Svíčková
- Beef Tenderloin = Hovězí Svíčková
- Beef Cheeks / Barbacoa = Hovězí Líčka
- Beef Chuck Neck Roast = Hovězí krk
- Beef Shank = Hovězí Kližka
- Beef Brisket = Hovězí Hrudi
- Beef Shank Cross Cut = Hovězí Ossobuco
- Beef Chuck Short Ribs = Hovězí Žebra Bez Kosti
- Beef Chuck = Hovězí Plec
- Beef Round = Hovězí Kýta
Steaky
- Flank Steak = Zrcátko
- Hanger Steak = Veverka před špičkou svíčkové
- Flap Steak = Bryndáček sval na Pupku
- Sirloin Steak / Striploin Steak = Nízká roštěná
- Entrecôte / Rib-eye Steak = Vysoký roštěnec
- Maminha / Tri-Tip Steak = Holubička
- Ball Tip Steak = Hovězí Ořech
- Picanha / Rump Steak = Květová špička
Jak porcujeme hovězí v ČR
Jak porcují hovězí v USA
Porcování masa Vepřového
Zde je 1:1 překlad některých částí
- Pork Tenderloin = Vepřová Panenka
- Pork Loin = Vepřová pečeně
- Pork Ham = Vepřová Kýta
- Pork Shoulder / Picnic = Vepřová Plec
- Pork Butt / Neck = Vepřová Krkovice
- Pork Shank = Vepřové Koleno
- Pork Trotters = Vepřové Nožičky
- Pork Bacon = Vepřový Bůček
- Pork Cheeks = Vepřová Líčka
Jak porcujeme vepřové v ČR
Jak se porcuje maso v USA