Sýrový Toast s Kimči

Sýrové toasty s kimči jsou populárním druhem jídla, které kombinuje korejskou základní potravinu kimči se sýrovými toasty západního světa. Přesný původ tohoto pokrmu není jasný, ale předpokládá se, že se objevil v Jižní Koreji v roce 2000 jako součást rostoucího trendu korejské moderní kuchyně. Toasty se sýrem kimči se staly v Jižní Koreji oblíbenou svačinou nebo lehkým jídlem a získaly si oblibu i v jiných částech světa, zejména v oblastech s velkým počtem korejského obyvatelstva nebo velkým zájmem o korejskou kuchyni. Často se podává v kavárnách, restauracích nebo pouličních stáncích a lze si ho snadno připravit i doma.

 4 tenké platky chlebu
 50 g másla
 2 čajová lžička gochujangu
 4 plátky sýra(nebo strouhaný sýr)
 ½ šálek kimichi(odstraňte co nejvíce vody, pro kimchi recept odkaz přiložen)

1

  • Připravte si 4 tenké plátky chleba.
  • Polovinu másla rozpusťte na libovolné pánvi.
  • Každý plátek chleba potřete z jedné strany gochujangem.
  • Dva plátky položte na pánev stranou s gochujangem nahoru.
  • Na gochujang přidejte sýr. Na sýr rozložte kimči.
  • Nyní opět na kimči přidáme další vrstvu sýra.
  • Toasty uzavřeme zbývajícími dvěma plátky chleba.
  • Tousty přitiskneme k pánvi a opečeme dozlatova.
  • Po dostatečném opečení přidáme na vrchní stranu topinek zbylé máslo.
  • Toasty otočíme a pokračujeme v pečení stejným způsobem z druhé strany.
  • Opět topinky přitlačte a opečte je dozlatova.