Smažené Nudle s Kimči

Původ smažených nudlí kimči sahá až do počátku 20. století, kdy se v Koreji usadili čínští přistěhovalci a přinesli s sebou své tradiční pokrmy. Postupem času se tato jídla přizpůsobila místním chutím a surovinám a vznikla tak korejsko-čínská kuchyně. Smažené nudle kimči se staly obzvláště populární v 60. a 70. letech 20. století, kdy se v korejských městech začaly objevovat korejsko-čínské restaurace. Tento pokrm je variací pokrmu známého jako "jjajangmyeon" v korejštině, je oblíbeným korejsko-čínským pokrmem, který kombinuje pikantní a pikantní chuť kimči s pikantní chutí smažených nudlí.

Omáčka
 ½ lžíce tmavé sójové omáčky(nebo světlá, já dávám přednost tmavé)
 1 lžíce ústřicové omáčky
 1 čajová lžička cukru
 6 lžíce vody
Orestujte
 1 lžíce oleje neutrální chuti(nebo sádlo)
 100 g mletého vepřového masa
 2 zelené cibule(nakrájená na plátky)
...přidejte
 100 g kimchi(recept na kimči najdete v příloze)
 100 g jakékoli jiné zeleniny(například houby)
...přidejte
 omáčku(připravená dříve)
 200 g nudlí(udon nebo ramen, polo-předvařené nudle)
Servírování
 smažené vejce
 sezamová semínka
 zelená cibule

Příprava
1

  • Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
  • Připravte omáčku smícháním všech ingrediencí a dejte ji stranou.
  • Nakrájejte kimči na malé kousky a dejte stranou.
  • Připravte si jakoukoli jinou zeleninu, kterou chcete použít, a dejte ji stranou.

Vaření
2

Doporučuji použít litinový wok, který dobře udržuje teplo.

  • Před vařením rozmrazte veškerou mraženou zeleninu.
  • Pánev wok rozehřejte na středně vysokou teplotu a přidejte mleté maso.
  • Přidejte bílé konce z cibulek, zelené si nechte na ozdobu.
  • Maso okořeňte černým pepřem a vařte, dokud není vepřové maso již růžové.
  • Vložte kimči a vařte asi 2 minuty. Snižte teplotu na střední.

...přidejte nudle
3

Nudle budeme vařit přímo ve woku.

  • Přidáme omáčku a promícháme. Nudle udon vložíme doprostřed pánve.
  • Přiklopíme a nudle vaříme 2-3 minuty, otevřeme a nudle dobře promícháme.
  • V případě potřeby přiměřeně zvýšíme teplotu, aby omáčka zhoustla.

Servírování
4

  • Ozdobte smaženým vejcem, zelenou cibulkou a sezamovými semínky.