Hong Shao Rou (红烧肉) neboli Šanghajský Dušený Bůček je oblíbené čínské jídlo. Podstatou tohoto receptu je dušení vepřového masa v sójové omáčce a cukru, což omáčce dodává lesklý povrch. Pokrm pochází z čínské provincie Hunan, ale v současnosti je spojován se Šanghajem. Byl oblíbeným pokrmem Mao Ce-tunga, otce zakladatele Číny, a často se označuje jako červené dušené vepřové předsedy Maa.
Tento recept funguje skvěle i z mraženého masa, stačí blanšírovat mražené maso a pak ho nakrájet na větší kostky.
Metoda varné desky
Dusíme 1 hodinu, dokud není vepřové maso měkké.
Metoda pomalého vaření
Vařte pomalu na nízkém stupni nejméně 11 hodin nebo na vysokém stupni 5 hodin.
Metoda vaření pod tlakem
Vařte pod tlakem na 80 kpa po dobu nejméně 20 minut s přirozeným uvolňováním tlaku.