Rajčatová Salsa

Salsa pochází z dob Aztéků, Inků a Mayů. Domorodí obyvatelé vytvářeli vlastní verze salsy z rajčat, chilli papriček a semen dýní, ale "oficiální objev" pro zbytek světa nastal až po dobytí Mexika Španěly v roce 1500. Tato směs ingrediencí se stala oblíbenou v celé španělské civilizaci a v roce 1571 Alonso de Molina pojmenoval pokrm salsa.

Rozmixujte
 1 celé rajče(nakrájené na čtverečky a zbavené slupky)
 ½ cibule(nakrájená na čtverečky)
 ½ šálek koriandru
 1 malý česnek
 ¼ čajová lžička soli
 ¼ čajová lžička limetkové šťávy
 v případě zájmu jakékoli kořenící přísady(nepovinné)
Volitelně (přidejte po smíchání)
 nakrájená paprika
 nakrájené rajče(zbavené jadérek)

1

  • Všechny ingredience smíchejte.
  • Pokud rajčata zbavíte slupky, bude směs méně mokrá.
  • Přidejte nepovinné přísady.
  • Podávejte s tortillami nebo jako oblohu na tacos.