Jak vařit rýži? Každý má svůj vlastní způsob vaření rýže. Zde je jednoduchý recept, který se týká jedné z nejběžnějších potravin rýže. Tento recept se hodí na všechny druhy rýže. Je to proto, že celá technika je pomalá a šetrná a umožňuje rýži se dostatečně dlouho napařovat, aby se uvařila, aniž by se přidávalo příliš mnoho vody navíc.
V žádném z níže uvedených kroků rýži s kořením nemíchejte, mleté koření vždy rozmíchejte v šálku vody a pak nalijte na rýži.
Pokud vaříte hnědou rýži, zdvojnásobte časy a použijte také o něco vyšší teplotu.
Pokud nemáte indukční, ale plynový sporák, po úvodních 10 minutách vaření plyn radši zcela vypněte. Vyžaduje to opravdu super jemnou teplotu, kterou plynový sporák nedokáže zajistit.
Pokud rýže stále není uvařená / tvrdá, přidejte ještě trochu vody a vařte přikrytou na mírném ohni dalších 5 minut, dokud nezíská požadovanou strukturu. Dbejte na to, abyste nepřidávali příliš mnoho vody nebo nevařili příliš dlouho, není nic horšího než rozvařená rýže.