Cizrna je velice zdravá a chutná surovina, tak proč nezkusit tenhle španělský recept na andaluskou cizrnu se špenátem. Existuje mnoho receptů a verzí tohoto vegetariánského jídla, ale nejčastěji se ochucuje česnekem, olivovým olejem, rajčaty, paprikou, octem a kmínem. Po španělsky "espinacas con garbanzos" se ve Španělsku podávají během chladnějších měsíců servírované za tepla, často s chlebem jako příloha.
Uvařte cizrnu (35m 80kpa natural)
1 šálek cizrny
1 ½ šálků vody
Restujeme
¼ šálek olivového oleje
¾ šálek strouhanky(ideálně domácí)
...přidáme
6 stroužků česneku(protlačené)
...koření
1 lžíce uzené papriky
1 čajová lžička mletého kmínu
¼ čajová lžička soli
⅛ čajová lžička skořice
⅛ čajová lžička kajenského pepře
1 štipka šafránu
...nakonec
½ šálek rajčat(nakrájených na kostičky nebo z konzervy)
4 čajová lžička červeného vinného octa
Povařte
1 ½ šálků kuřecího vývaru
250 g mrazený špenát(rozmraženo, okapano bez prebytočné vody)