Yakisoba je velmi oblíbené japonské pouliční jídlo. Je to velmi všestranný recept, u kterého můžete využít spoustu kreativity abyste si je upravili podle sebe. Pokrm se poprvé objevil ve stáncích s jídlem v Japonsku kolem třicátých let minulého století. Nudle jsou typicky ochucené omáčkou které základ je postaven na worčestru.
200 g nudlí Udon(nebo Ramen nudle, předvařené ne suché)
Omáčka
2 lžíce worcesterské omáčky
2 čajová lžička ústřicové omáčky
2 čajová lžička kečupu
1 čajová lžička sójové omáčky(nebo tmavé pro lepší vzhled)
1 čajová lžička hnědého cukru
¼ čajová lžička Dashi prášku nebo špetka MSG(volitelné umami)
Ingredience
1 čajová lžička rostlinného oleje(pro větší chuť použijte husí nebo kachní tuk)
100 g vepřového mletého masa(nebo mleté hovězí maso nebo zbytky steaků nebo tofu)
1 šálek zelí(plátky, běžné nebo čínské)
1 šálek houby Shiitake(plátky, mohou být i z mražených, nebo žampiony jako náhrada)
1 šálek baby karotky(může být i mražený)
1 malá cibule(plátky nebo bílé části zelené cibule)
2 Menší stroužky česneku (najemno nakrájený)
¼ čajová lžička bílého pepře(mletý, může být i černý)
1 kapka praženého sezamového oleje(volitelně)
Servírování
Zelená cibule(zelená část)
1 čajová lžička pražených sezamových semínek