Yakisoba Nudle

Yakisoba je velmi oblíbené japonské pouliční jídlo. Je to velmi všestranný recept, u kterého můžete využít spoustu kreativity abyste si je upravili podle sebe. Pokrm se poprvé objevil ve stáncích s jídlem v Japonsku kolem třicátých let minulého století. Nudle jsou typicky ochucené omáčkou které základ je postaven na worčestru.

 200 g nudlí Udon(nebo Ramen nudle, předvařené ne suché)
Omáčka
 2 lžíce worcesterské omáčky
 2 čajová lžička ústřicové omáčky
 2 čajová lžička kečupu
 1 čajová lžička sójové omáčky(nebo tmavé pro lepší vzhled)
 1 čajová lžička hnědého cukru
 ¼ čajová lžička Dashi prášku nebo špetka MSG(volitelné umami)
Ingredience
 1 čajová lžička rostlinného oleje(pro větší chuť použijte husí nebo kachní tuk)
 100 g vepřového mletého masa(nebo mleté ​​hovězí maso nebo zbytky steaků nebo tofu)
 1 šálek zelí(plátky, běžné nebo čínské)
 1 šálek houby Shiitake(plátky, mohou být i z mražených, nebo žampiony jako náhrada)
 1 šálek baby karotky(může být i mražený)
 1 malá cibule(plátky nebo bílé části zelené cibule)
 2 Menší stroužky česneku (najemno nakrájený)
 ¼ čajová lžička bílého pepře(mletý, může být i černý)
 1 kapka praženého sezamového oleje(volitelně)
Servírování
 Zelená cibule(zelená část)
 1 čajová lžička pražených sezamových semínek

Příprava
1

  • Omáčku si připravte předem.
  • Pak rozmrazím mraženou zeleninu na rozpálené litinové pánvi wok a odložím stranou.

Vaření
2

  • Nejprve si uvaříme mleté maso, dokud se nevytvoří pěkné hnědé kousky, a pak ho odložíme stranou.
  • Přidejte olej nebo tuk, zahřejte, přidejte cibuli a houby a smažte je několik sekund, dokud lehce nezhnědnou.
  • Nyní přidejte nakrájené zelí a vařte do mírného změknutí.
  • Nyní je vhodný čas na blanšírování udonu, zatímco se zelí vaří.

Finalizace
3

  • Jakmile je udon hotový, přeneste ho z vody přímo do pánve wok na zelí.
  • Přidejte veškerou Yakisoba omáčku, česnek, pepř, sezamová semínka / olej a nakonec vepřové maso.
  • Vše dobře promíchejte a vařte na zbytkovém ohni jen několik sekund, dokud se vše dobře nepromíchá.
  • Ihned podávejte a na ozdobu posypte zelenou cibulkou.