Tento recept je víceméně spojením japonské a sečuánské kuchyně. Vychází z receptu na nudle dan dan. Nejprve uvaříme vepřové maso se sečuánským kořením, aby bylo aromatické a voňavé. Omáčka na druhé straně používá pastu Shiro miso, což je japonská přísada. V kombinaci s ostatními ingrediencemi vytvoříme krémovou omáčku, která obalí nudle po celém povrchu a spojí tak oba světy.
200 g nudlí Ramen(nebo podobné)
Maso
250 g mletého vepřového masa(může být i mražené)
...koření
1 čajová lžička sečuánského pepře(mletý)
1 lístek anýzu(mletý)
½ čajová lžička cukru
...tekutiny
½ lžíce Light Soy Sauce
½ lžíce Shaoxing cooking wine
...aromata
2 stroužky česneku(protlačen)
1 šalotka(volitelné, nakrájená na plátky)
Omáčka
2 lžíce pasty Shiro Miso(tmavá miso pasta)
2 čajová lžička sezamového oleje(volitelně kapka oleje se sichuanským pepřem)
2 čajová lžička octa z rýžového vína(nebo black vinegar)
2 lžíce teplé vody(nebo voda z těstovin pro vytvoření krémovější konzistence)
2 lžíce Chili oilchilli oleje(volitelně)
Dozdobení
sezamová semínka
opražené arašídy(drcené)
jarní cibulka