Vafle

Nevím proč, ale vafle mi vždycky připomínaly moderní jídlo, víc jsem se mýlit nemohl. První vaflovače s charakteristickým vzorem včelích pláství se objevily už v roce 1200. V takových ranních situacích když mi dojde chleba, vždycky sáhnu po tomto receptu na vafle. Jde to na sladko i na slano, cokoli na to dáte! Perfektní jídlo k snídani!

Těsto
...mokré
 420 g mléka
 2 vejce
...suché
 240 g hladké mouky
 ½ šálek rostlinného oleje
 1 lžíce cukru
 4 čajová lžička prášku do pečiva
 ¼ čajová lžička soli
 ½ čajová lžička vanilkového extraktu

1

  • Nejprve začněte šleháním vajec, aby byla nadýchaná a vzdušná.
  • Poté pomalu přidejte mouku a promíchejte a pomalu přilévejte mléko.
  • Vmíchejte rostlinný olej, cukr, prášek do pečiva, sůl a vanilku, a to jen do hladkého těsta.
  • Pečeme ve vaflovači do křupavě zlaté barvy a hnědé barvy. V mém 700W vaflovači to trvá přesně 10 minut.