Vynález kukuřičného plochého chleba je prastarý a sahá až do doby 1500 let př. n. l. do říše Aztéků. Slovo "taco" je však velmi nové, pochází od mexických horníků těžících stříbro v 18. století. Střelný prach byl zabalen do papíru jako "taquito" a před odpálením se vkládal do skal. V té době už bylo tacos známé jako jídlo dělnické třídy, k níž patřili i horníci. Díky tomu se jejich pouliční jídlo nazývalo "tacos de minero", známé také jako "hornické tacos". Jednalo se o kukuřičnou tortillu s pikantní náplní z levných odřezků a orgánů. Tento každodenní pokrm byl sytý, chutný a cenově dostupný.
Metoda pomalého vaření
Pomalé vaření na HIGH po dobu 8 hodin nebo na LOW po dobu 12 hodin.
Metoda vaření pod tlakem
Tlakové vaření na 80 kpa po dobu 1 hodiny a 30 minut (90 minut) s funkcí automatického rychlého uvolnění.