Rychlé Pizza Těsto 60% H₂O

Rozdíl mezi kvašením těsta na pizzu ve stejný den a přes noc spočívá v délce doby, po kterou je těsto ponecháno kvasit a rozvíjet chutě. Obě metody mohou vést k lahodnému těstu na pizzu, ale nabízejí odlišné vlastnosti. Fermentace ve stejný den, jak název napovídá, zahrnuje ponechání těsta kynout a fermentovat po relativně krátkou dobu, obvykle několik hodin. Kvasinky v těstě mají méně času na zpracování, výsledkem je těsto, které je méně vyvinuté, pokud jde o chuť a strukturu. Fermentované těsto ve stejný den se vyrábí snadněji a rychleji, takže je to výhodná volba pro ty, kteří chtějí čerstvou pizzu bez velkého plánování. Při fermentaci ve stejný den může být těsto o něco méně roztažitelné a může mít lehčí a méně komplexní chuť ve srovnání s těstem, které prošlo fermentací přes noc. Stále však může poskytnout lahodnou pizzu, zejména pokud jsou během přípravy a pečení použity vysoce kvalitní suroviny a správné techniky.

Těsto
...suché
 18 g soli
 613 g mouky na pizzu(nebo hladké mouky 00)
 1,50 g suché aktivní droždí
...mokré
 368 g vody
Omáčka
 1 šálek italská rajčata(z konzervy, nakrájené nebo celé)
 1 stroužek česneku(protlačen)
 1 lžíce olivového oleje
 ½ čajová lžička soli
 1 čajová lžička oregana

Hnětení
1

  • Přidejte sůl, mouku, droždí a vodu.
  • Všechny ingredience smíchejte pomocí hnětacího háku.
  • Hněťte, dokud těsto není měkké a pružné.

2

Mouka na pizzu má vyšší obsah lepku, což je v tomto receptu obzvlášť užitečné, protože těsto neodpočíváme přes noc.

Kynutí
3

  • Přikryjte a nechte kynout přibližně 3 hodiny při pokojové teplotě.
  • Poté těsto vyfoukněte a přesuňte se na pracovní plochu.
  • Těsto rozdělte na čtyři stejně velké kuličky.
  • Než pizzu vytvarujete, nechte 30 minut odpočinout.

4

Upozorňujeme, že jeho recept je určen pro venkovní pece na pizzu, které jsou schopné uvařit těsto během minuty.

Omáčka
5

  • Rozmixujte všechny ingredience pro omáčku do hladka.
  • Případně omáčku krátce povařte na nízké teplotě, aby jemně zhoustla.