Tento recept kombinuje dvě techniky. Nejprve se brambory osmaží na másle. V pozdějších fázích se vaří ve vývaru. Tekutina je dále vaří a nakonec se do brambor vsákne a pomůže jim dále zhnědnout. Nakonec získáme krásně křupavé brambory plné chutí.
1kgbrambor, nakrájených a oloupaných
100gmásla
...koření
1čajová lžičkatymiánu
½čajová lžičkarozmarýnu
1čajová lžičkasoli
½čajová lžičkapepře
...přidejte po 30 minutách
1šálekvývaru(kuřecí nebo hovězí)
2česneku
1
Smíchejte brambory s kořením, přidejte kousky másla.
Vložte do trouby a pečte 15 minut při teplotě 230C / 450F.
Brambory obraťte a pečte dalších 15 minut.
Přidejte vývar a česnek, pečte posledních 15 minut.