Pizza al taglio, italsky pizza na kousky, v doslovném překladu "na řez", je druh pizzy pečený ve velkých obdélníkových plechách a prodávaný obvykle v obdélníkových nebo čtvercových plátcích podle hmotnosti. Tento typ pizzy byl vynalezen v 50. letech 20. století v Římě a je rozšířen po celé Itálii. Existuje mnoho variant a stylů pizzy al taglio, tento recept vlastně vymysleli domácí kuchaři. Nejpozoruhodnějším aspektem tohoto receptu je dvojité pečení. První pečení je pouze s rajčatovou omáčkou, nízká hmotnost na povrchu zajišťuje, že se pizza může pěkně zvednout po celé ploše. Druhé pečení pizzu prohřeje a dodá jí extra křupavost.
Standardní program na těsto trvá 1h a 50min, program kynutí cca 1+ hodina v teplém prostředí.
Troubu mám nastavenou na pizzu: spodní ohřev + ventilátor.
Těsto se může špatně natahovat na papír, jestli nechcete použít papír, stačí plech důkladně namazat olejem.