Osaka Okonomiyaki

Tenhle okonomiyaki recept pochází z japonského města Osaka. Základem téhle umami palačinky je čerstvě nakrájené zelí na proužky, nebo taky možno použít římsky salát, důležité je aby to křupalo. Vejce s moukou utvoří těsto, to slouží jako lepidlo které po uvaření drží celou placku pohromadě.

Těsto
 ½ šálek hladké mouky
 2 vejce
..koření
 ¼ čajová lžička sůl
 ¼ čajová lžička cukr
 ¼ čajová lžička kypřicí prášek
 ¼ čajová lžička galangal prášeknebo zázvor
..voda
 ½ čajová lžička dashi prášek
 ¼ šálek vody
..nakonec přidáme
 250 g zelínakrájeno na proužky
 6 plátků slaniny
Okonomi omáčka
 ¼ lžíce cukru
 ½ lžíce ústřicové omáčky
 1 lžíce kečupu
 ½ lžíce worcesterské omáčky
Japonská Majonéza
 ½ šálek majonézy
  dashi prášek
 ½ čajová lžička cukr
 1 čajová lžička citronové šťávy
Servírování
 Katsuobushi
 Japonská Majonéza(navrch potřeme omáčkou)
 Okonomi omáčka(navrch potřeme omáčkou)
 zelená cibulka
 posypat namletou řasou nori(volitelné)

Příprava
1

  • Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
  • Vyhoďte jádro zelí a poté nasekejte listy zelí na proužky.
  • Připravte okonomi omáčku a japonskú majonézu.

Palačinka
2

Jedna palačinka odpovídá 125 gramům zelí namočeného v těstíčku.

  • Na pánev položte tři plátky slaniny a rychle opékejte přibližně minutku.
  • Během opékání vložte do nádoby s těstem 125 g nakrájeného zelí.
  • Zelí obalíme v těstíčku a s pomocí kleští vybereme a položíme přímo na slaninu.
  • Pokračujte ve vaření pár minut, až dokud těsto dostatečně neztuhne.
  • Obraťte placku a pokračujte ve vaření na nízkém stupni, další 3 minuty.
  • Přendejte na servírovací talíř. Postup opakujte, dokud vám nedojde zelí a těsto.

Dokončení
3

  • Štětcem nebo lžící potřete palačinku omáčku okonomi.
  • Posypte ji sušenými bonito vločkami (katsuobushi).
  • Hezky pokapejte japonskou majonézou.
  • Můžete také posypat mletou řasou nori a nebo zelenou cibulkou.