Ohněm Zapečené Těstoviny

Pizza pece, známé svými vysokými teplotami a schopností vytvořit křupavou a spálenou kůrku, se po staletí používají především k pečení pizzy. V posledních letech však kuchaři začali využívat pece na pizzu pro jiné kulinářské výtvory, včetně pečení těstovin. Trend pečení těstovin v pecích na pizzu nabral na síle, když se kuchaři snažili dát těstovinovým pokrmům výrazné kouřové chutě a jedinečné textury, kterých lze dosáhnout v peci na pizzu. Vysoká teplota trouby umožňuje rychlé a rovnoměrné vaření, vytváří dokonale al dente texturu a zároveň dodává pokrmu jemný kouřový podtón. Koncept pečení těstovin v peci na pizzu odpovídá celkovému trendu vaření na dřevo, které je v moderní kuchyni stále oblíbenější. Vaření na dřevě dodává pokrmům výraznou chuť a vůni a poskytuje hostům jedinečný smyslový zážitek.

Omáčka
 200 g rajčatové pasaty
 1 česnek(protlačen)
 1 lžíce olivového oleje
 čerstvá bazalka
Přírpava
 200 g těstovin penne(vařeno 5 minut „al dente“ ve slané vodě)
 200 g omáčky(uvedeno nahoru)
 50 g klobásy nebo slaniny
 100 g strouhaného sýra(na vrch testovin)
 černý pepř(čerstvě namletý)
 par kapek olivového oleje

1

Pro tento recept je důležité používat pec na pizzu, klíč je vysoká teplota a kouř. Vložte polovinu palivového koše do ooni a krátce předehřejte.

Příprava
2

  • Ujistěte se, že se váš plech hodí do trouby ooni.
  • Uvařené těstoviny vložte do plechu s vysokými okraji.
  • Přidejte připravenou rajčatovou omáčku a dobře promíchejte s těstovinami.
  • Můžete také přidat jakoukoli jinou přísadu, jako je klobása nebo slanina.
  • Doplňte strouhaným sýrem, aby byly všechny těstoviny zakryté.
  • Pokapejte olivovým olejem a navrch nasypte čerstvý černý pepř.

Pečení
3

  • Vložte plech do předehřáté trouby.
  • Ujistěte se, že plamen není příliš velký.
  • Vařte přibližně 2–3 minuty, plech otočte v polovině pečení.
  • Vyjměte z trouby, jakmile bude vršek zlatavě hnědý.
  • Podávejte ihned.