Francouzská Míchaná Vejce

Jak udělat míchaná vajíčka? Není to tak snadné, jak se zdá, pokud to chcete dělat správně na francouzský způsob. Tento recept vás provede postupem podle originální francouzské kulinářské techniky pro Oeufs Brouillés / míchaná vejce na francouzský způsob. Nejdůležitější je dávat pozor, abyste vejce nerozvařili. Výsledek musí být krémový, ale zároveň musí vejce držet tvar.

 2 vejce
 1 lžíce olej
 2 lžíce smetana ke šlehání
 25 g másla

1

  • Vejce ochutíme solí a pepřem.
  • Vejce lehce rozklepněte, aniž byste je zpěnili.
  • Na pánvi rozpustíme polovinu másla s olejem. V
  • Vlijte rozšlehané vejce a snižte plamen.
  • Za stálého míchání vaříme na mírném ohni.
  • Vaříme dokud vejce nejsou napůl uvařená.
  • Pak přidejte smetanu a zbývající máslo.
  • Dobře promíchejte aby se vše spojilo.

2

Míchaná vejce můžete ozdobit strouhaným sýrem, petrželkou nebo polevou z balzamika. Podávejte co nejdříve.