Mexické Grilované Maso

Tradiční příprava carne asada zahrnuje marinování hovězího masa ve směsi různých přísad, které mohou zahrnovat citrusové šťávy (jako je limetka nebo pomeranč), česnek, cibuli a různé koření. Tato marináda pomáhá zjemnit maso a propůjčit mu lahodnou chuť. Hovězí maso se po marinování griluje na otevřeném plameni nebo na rozpáleném grilu a dodává mu autentickou barbecue chuť. Carne asada se často podává s různými přílohami, jako jsou tortilly, guacamole, salsa, grilovaná cibule a koriandr. Je to všestranné jídlo a můžete si ho vychutnat v různých podobách, jako jsou tacos, burritos, quesadillas, nebo jednoduše jako samostatné jídlo s přílohou.

 500 g hovězí Skirt, Flank, Chuck Tender
Marináda
 3 stroužky česneku(protlačen)
...tekutiny
 2 lžíce pomerančového džusu
 2 lžíce limetové štávy
 2 lžíce sójové omáčky
 2 lžíce olivového oleje
...koření
 ½ čajová lžička mletého kmínu
 ½ čajová lžička mletého chilli
 ½ čajová lžička mleté papriky(uzené, sladké nebo kombinace)
 ¼ čajová lžička soli
 ¼ čajová lžička černého pepře

1

  • Maso marinujte alespoň 1 hodinu, ideálně 3 hodiny a maximálně 12 hodin.
  • Grilujte na vysoké teplotě, dokud maso nezaregistruje vnitřní teplotu 46°C.
  • Podávejte na tacos, nakrájené na tenké plátky.
  • Doplňte rajčatovou salsou, sýrem a vaší oblíbenou pálivou omáčkou.

2

Můžete použít planču nebo gril s roštem nad plynem nebo uhlím.