Kvásek mě vždycky odrazoval, hlavně kvůli kvásku. Udržování kvásku mi připadalo pracné a těžké, dokud jsem nezjistila, že se dá v lednici skladovat déle než týden. Také při bezvadném dávkování mouky a vody může být vaše střídání kvásků bez jakéhokoli plýtvání. Věřte mi, že to stojí za to, protože lepší chleba než tenhle neexistuje. Obvykle ho dělám v domácí pekárně bez ručního hnětení těsta.
Důvodem zakrytí silikonovým víkem je dosažení vyšší teploty a vlhkého prostředí, které vytvoří křupavou kůrku. Chci, aby si chléb udržel co nejvíce vlhkosti, aby déle vydržel, více vlhkosti déle chléb vydrží, dokud nevyschne.
Vždycky si nechávám jen tolik kvásku, abych z něj mohl upéct jeden chleba. Můj obvyklý cyklus je následující.
Všechno se pořádně smíchá a musí mít hustší konzistenci, nikde nesmí zůstat suchá mouka.