Podstatou adobo je proces vaření, nikoliv recept. Na mírném ohni se zjemňuje štiplavý ocet, který zesiluje chuť masa a vytváří hedvábnou, lahodnou omáčku, která se vždy podává s voňavou bílou rýží. Jedná se o skutečně velkolepý a velmi jedinečný recept. Tento pokrm se doporučuje podávat s rýží.
Recept lze to udělat i bez marinování, ale výsledkem bude velmi slabá chuť.
Naopak, pokud děláte pomalé vaření, můžete marinování vynechat.
Pokud vaříte ze zmrazeného masa, tento krok vynechejte.
Metoda sporáku
Na vaření používám širokou nerezovou pánev s vyššími okraji; s poklicí.
Vařte 35 minut, poté kuře otočte a pečte dalších 25–35 minut.
Metoda tlakového vaření
Vaříme pod tlakem na 60 kpa 15 minut s rychlým uvolněním.
Metoda pomalého vaření
Pomalu vařte 9-11 hodin na LOW nebo 5-7 hodin na HIGH.
Kuře se musí rozpadat.