Koláč ve stylu Panettone

Sladký a bohatý koláč s rozinkami. Velmi podobný italskému chlebu panettone. Ideální ke kávě nebo jogurtu. Tento recept je určen pro domácí pekárnu, která vše ještě více usnadňuje, kdy stačí vysypat suroviny v daném pořadí a spustit program na pečení.

Těsto
...mokré přísady
 3 plná vejce
 175 g másla
 105 ml mléka
...suché přísady
 1 čajová lžička soli
 4 lžíce cukru
 400 g hladké mouky
 2 čajová lžička sušeného droždí
...ostatní
 130 g suché rozinky

1

  • Máslo v mléce ohřejte v mikrovlnné troubě, dokud se mírně nezahřeje.
  • Poté smíchejte mokré přísady, přidejte suché a nakonec droždí.
  • Rozinky si nechte na později, až se zformuje těsto.

2

Tento chléb peču v domácí pekárně v režimu "sladký chléb" na střední stupeň "kůrka/teplota"
Rozinky přidám, až mě na to Home Bakery upozorní, což je v posledním cyklu hnětení před závěrečným kynutím.