Kimči Miso Ramen

Kimči miso ramen je fúzní pokrm, který kombinuje korejské kimči, japonské miso a nudle ramen. Původ tohoto pokrmu není jasný, ale pravděpodobně vznikl v důsledku kulturní výměny mezi Japonskem a Koreou. Kimchi miso ramen pravděpodobně vznikl v Japonsku, kde je ramen oblíbeným pokrmem a kde existují různé regionální varianty. V posledních letech se v Japonsku objevuje trend zařazování korejských přísad a chutí do japonské kuchyně, včetně kimči.

 2 šálků vody
 2 čajová lžička prášku daši
 1 šálek kimči
 1 lžíce gochujangu
  šálek miso pasty
 200 g nudlí ramen(předvařené)
Servírování
 2 vejce uvařená na měkko

Vejce
1

  • Vejce položte na trojnožku do tlakového hrnce.
  • Tlak zvyšte na 40 kpa a vařte 3 minuty.
  • Rychle uvolněte tlak.
  • Vejce přendejte do ledové lázně.
  • Vejce oloupejte a dejte stranou.

Polévka
2

  • Do hrnce na omáčku nalijte dva šálky vody.
  • Přidejte prášek daši a promíchejte.
  • Přidejte kimči a nudle a přiveďte k mírnému varu.
  • Zkontrolujte, zda jsou nudle uvařené (1-2 minuty).
  • Odstavte z ohně a přidejte gochujang a miso pastu.
  • Pomocí sítka se ujistěte, že se obojí v polévce dobře rozpustilo.

...servírování
3

  • Polévku přelijte do misek.
  • Ozdobte vejcem a posypte sezamovými semínky.