Tento recept je základem na celém indickém subkontinentu a v dalších částech Asie. Mungo Fazole neboli Moong dal je také známý jako mung dhal nebo mag ni dal. Nejlepší volbou pro tento recept jsou celé neloupané fazole, protože obsahují nejvíce výživných látek. Existují důkazy o tom, že čočka byla v Indii hojně pěstována již před více než 3 000 lety.
Namáčení
1 čajová lžička jedlé sody
Vaření
500 g fazolí mungo
4 čajová lžička soli
8 šálků vody
Masala
47 g propouštěného másla(ghí)
1 konzervované rajče
3 červené cibule(střední velikosti)
2 stroužky česneku(protlačen)
...koření
7,40 g římského kmínu(mletého)
5 g zázvorového prášku
2,50 g mletého koriandru
2,50 g mleté kurkumy
2,50 g granulovaného česneku
2,50 g granulované cibule
1 g chili(mletého)
Dokončovací koření
2,50 g garam masala
1 g černého pepře