Kachní Prsa Sous Vide

Recept, díky kterému si doma můžete připravit kachní prsa jako z michelinské restaurace. Pokud vlastníte sous vide a nikdy jste neudělali recept na kachní prsíčka, pak jste o hodně přišli. Hej! To maso je nedopečeno! Kachní maso, je červené maso. To je na míle vzdálené kuřecímu nebo krůtímu masu, vyžaduje dosažení teploty 63C uvnitř, aby bylo bezpečné ke konzumaci, stejně jako hovězí maso. Vaříme minimálně 2 hodiny, ale jak víme, vaření 3-4 hodiny je také v pořádku, protože prakticky neexistuje způsob, jak maso převařit, když už, tak ho to jen udělá křehčím. Kachní prsa se krájí na tenké plátky a podávají se s plackou.

 500 g kachních prsou
Marináda
 1 lžíce omáčky hoisin
 1 čajová lžička koření Five Spice
 ½ čajová lžička česnekového prášku
 ½ čajová lžička zázvorového prášku
 ¼ čajová lžička mletého pepře
 1 čajová lžička soli
 3 g badyánu
 1 bobkový list

Příprava
1

  • Všechny ingredience na marinádu smíchejte na kaši.
  • Očistěte kachní prsa, zbavte je přebytečného tuku a osušte je.
  • Marinádu rozetřete na spodní (masitou) stranu kachních prsou.
  • Opatrně je přendejte do vakuového sáčku a uzavřete.

Marinování
2

  • Marinujte v chladničce přes noc nebo 24 hodin.

Vaření
3

  • Vyjměte z lednice a vařte v lázni sous vide při teplotě 130 F po dobu 2 až 3 hodin.
  • Jakmile jsou prsa uvařená, vyjměte je ze sáčku a osušte je zejména na straně s kůží.
  • Očistěte kůži od případného peří. Do kůže udělejte husté plátky, aby se mohla dobře vyškvařit.
  • Opékejte na rozpálené pánvi, dokud není kůže křupavá.
  • Prsa nakrájejte na tenké plátky a ihned podávejte s moučnými plackami, julienne mrkví a okurkou.