Tento recept je zjednodušenou variantou Masala Dosa. Hlavní rozdíl v původní Masala Dosa je, že těsto se připravuje z rýže, urad dálu a semínek pískavice řecké seno, které se nechá přes noc kvasit. Zkvašené těsto se pak tence rozetře na rozpálenou mřížku a vaří se, dokud není křupavé a zlatohnědé. Do středu placky se dá kořeněná bramborová náplň z kostiček vařených brambor, cibule, zelených chilli papriček a různého koření, jako je kmín, kurkuma a hořčičná semínka, která se pak srolují do válcovitého tvaru. Historie pokrmu Masala Dosa sahá až do oblasti Udupi v Karnatace v jižní Indii. Předpokládá se, že vznikla v 16. století jako chrámové jídlo známé jako "benne dosa" (máslová dosa), které se připravovalo z rýže, urad dálu a přepuštěného másla.