Indické Brambory

Jeera Aloo Sabzi, v překladu Brambory s Římským Kmínem, je jedním z nejjednodušších receptů. Hojně kořeněné brambory pečené spolu s kmínem a kurkumou tradičně ochucené zelenými chilli papričkami, nebo červenými chilli papričkami.

 6 brambor(očištěné a nakrájené na čtverečky)
Tuk
 2 lžíce olivového oleje
 1 lžíce másla
Koření
 1 lžíce kmínu
 1 lžíce suchých listů koriandru
 1 čajová lžička kurkumy v prášku(lze nahradit kari kořením v prášku)
 1 čajová lžička garam masala(lze nahradit kari kořením v prášku)
 1 čajová lžička chilli(nebo čerstvé chili)
 1 čajová lžička soli
 ¼ čajová lžička asafetidy(čertovo lejno)
Zelenina
 1 šálek růžičkové kapusty nebo hrášku, zelené chilli...

1

  • Všechny přísady koření smíchejte dohromady.
  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte brambory.
  • Přidejte směs koření k bramborám a vařte 10-15 minut doměkka.
  • Podávejte se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
  • Ozdobte petrželkou, koriandrem nebo jarní cibulkou.