S pomocí tlakového hrnce je hrachová polévka hotová za několik minut. Pokud vynecháte maso, získáte skvělý vegetariánský pokrm. Přidání uzené šunky však celému pokrmu dodá velmi příjemnou komplexnost. Je to skvělý recept pro náročné týdny, protože je velmi sytý. Hustotu polévky můžete regulovat přidáním většího nebo menšího množství vody.
250 g suchého hrachu(půlený, žlutý nebo zelený)
Smažení
20 g másla(nebo vepřové sádlo)
150 g vařené šunky(nakrájené na kostičky, nejlépe uzené)
100 g cibule(polovina středně velké cibule)
1 pt stroužek česneku(protačen nebo nakrájený na tenké plátky)
Koření
2 pt bobkový list(suchý)
Tekutiny
700 ml kuřecího vývaru(nebo hovězí vývar)
¼ čajová lžička soli(v závislosti na obsahu soli ve vývaru)
Servírování
2 toust, nakrájen na kostičky
4 plátky opečené slaniny