Hrachová Kaše

Konzumace hrachu sahá až do starověku. Archeologové našli hrách ve staroegyptských hrobkách a na sídlištích z doby bronzové. I když neexistují žádné přímé důkazy o tom, že by staří Egypťané nebo Řekové šťouchali svůj hrášek, měli různé způsoby, jak ho připravit, a nebylo by překvapivé, kdyby nějaká forma hrachové kaše existovala. Ve Francii se hrachová kaše (nebo „purée de petits pois“) vyrábí z čerstvého zeleného hrášku, který se vaří a poté se mísí s máslem a kořením. Pokrm lze nalézt v různých francouzských kulinářských úpravách a je známý svou zářivě zelenou barvou a hladkou strukturou.

 1 kg hrášek(může byt i zmražený)
 125 g máslo
 2 česnek
 2 cibule(červená nebo žlutá)
 2 šálků kuřecí vývar
 sůl a pepř(podle chuti)

1

  • V hrnci na středním plameni rozpustíme máslo.
  • Přidejte česnek a cibuli.
  • Smažte 3 minuty do změknutí, ale nenechte zhnědnout.
  • Přidejte mražený hrášek a vývar.
  • Přiveďte k varu, poté přikryjte a vařte 2 minuty.
  • Vše dobře rozmixujte ponorným mixérem.
  • Okořeníme dle chuti.