Hovězí bulgogi pochází z provincie Pyongan v Severní Koreji, ale je velmi oblíbeným pokrmem v Jižní Koreji. Nejčastěji marinované plátky hovězího masa, připravený na grilu nebo na plotýnce. Často se také v domácí kuchyni restuje na pánvi. Svíčková, roštěná nebo hrudí jsou často používané kusy hovězího masa pro hovězí bulgogi. Pokud zamíříte na vkusnější verzi, mleté maso můžete nahradit kterýmkoli z těchto kusů masa, případně můžete hovězí bulgogi grilovat.
300 g hovězí mleté maso(můžete nahradit hovězími plátky nebo 100g suchým stařeným mletým masem)
Marináda (alespoň 30minut)
1 houba shitake(sušená, nakrájené na kostičky)
1 česnek(drcený)
2 ½ lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukr
1 lžíce mirin
1 lžíce ústřicové omáčky
½ lžíce oleje z pražených sezamových semínek
1 štipka černého pepře
1 štipka soli
1 štipka MSG
Smažte
1 zelená cibule(bílá část)
½ malá cibule(nakrájené na kostičky)
marinované maso
Servírování
2 čajová lžička oleje z pražených sezamových semínek
smažené vejce
zelená cibule(zelená část)
pražená sezamová semínka