Hamburgerové Housky

Hamburger se poprvé objevil v 19. nebo na začátku 20. století. Moderní hamburger byl výsledkem potřeb společnosti, která se rychle měnila v důsledku industrializace a vzniku dělnické a střední třídy, a z toho vyplývající poptávky po masově vyráběných a cenově dostupných potravinách, které by se daly konzumovat i mimo domov. Z mnoha důkazů vyplývá, že hamburger byl vynalezen v Německu ve městě Hamburk.

Těsto
...suché
 463 g hladké mouky
 14 g instantní droždí
 31 g hnědého cukru
 9 g soli
...mokré
 41 g másla
 220 g mléka
 1 velké vejce
Vejce na potření
 1 lžíce vody
 1 celé vejce
 sezamová semínka

1

  • Všechny přísady smíchejte ve stojanovém mixéru, začněte suchými přísadami.
  • Zakryjte mísu mixéru a nechte těsto kynout 2 hodiny.
  • Po vykynutí vytvarujte kuličky (přibližně 80 g na jednu buchtu u menších buchet).
  • Buchty nechte kynout další hodinu.
  • Udělejte vaječnou omáčku (důkladně smíchejte vodu s vejcem) a potřete žemle.
  • Nakonec je posypeme sezamovými semínky.
  • Pečeme 12 minut při běžné teplotě 425F.