Chléb focaccia je druh plochého chleba, který pravděpodobně pochází ze starověkého Říma. Slovo focaccia pochází z latinského slova "focus", které znamená "ohniště", což odkazuje na způsob, jakým se chléb tradičně připravoval. Tradiční focaccia pochází z regionu Ligurie v severozápadní Itálii a je známá jako Focaccia Genovese, vyznačuje se měkkou a nadýchanou strukturou a je ochucená olivovým olejem a solí.
Standardní program kynutí těsta běží 1 hodinu a 50 minut, program kynutí v teplém prostředí trvá přibližně 1+ hodinu.
Ideálně 30 minut před koncem doby vložte do trouby kámen na pizzu a předehřejte troubu na 230 stupňů celsia. Troubu nastavíme na nastavení pizza: spodní ohřev + ventilátor. Ujistěte se, že nastavení vaší trouby umožňuje umístit plech přímo na horký kámen.