Domácí Müsli

Proč utrácet majlant za müsli tyčinky nebo müsli směs, když si je můžete vyrobit za zlomek ceny? Nejtěžší na pečení granoly je poznat, kdy je hotová. Použití nízké teploty v troubě pomáhá granolu vysušit, aniž by došlo k jejímu přepálení, ale mějte na paměti, že granola nebude suchá hned po vytažení z trouby, ale bude se vysušovat, až vychladne, takže ji vyndejte z trouby, až bude vypadat lehce opečená a bude vonět po vařeném medu. Jde nám o to, aby voněla upečeně a měla farbu do zlato hněda.

Zkombinujte
 ½ šálek Neutrální olej(kokosový nebo řepkový)
 ½ šálek medu nebo javorového sirupu
 ½ čajová lžička mleté skořice
  čajová lžička soli
 1 lžíce kakao(volitelně)
...přidejte
 3 šálků ovesných vloček
 1 šálek mandlí(nebo jiných ořechů)
 ½ šálek strouhaný kokos(volitelně)
...po upečení
 ½ šálek rozinek

1

  • Vezměte si velkou mísu a smíchejte olej, med, skořici a sůl.
  • Přidejte ovesné vločky a mandle, kokos a promíchejte.
  • Předehřejte troubu na 150 °C.
  • Ovesné vločky rozprostřete na připravený plech.
  • Pečte 20 minut, v polovině pečení promíchejte.
  • Vyjměte z trouby, přidejte rozinky nebo jiné sušené ovoce a nechte vychladnout.
  • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě pro dlouhodobé skladování.