Čokoládové Sušenky

Earliest recorded instances of cookies dates back to Persia in the 7th century AD, where they were often served to guests with tea. Cookies eventually made their way to Europe through the Muslim conquests, and by the Middle Ages, various types of cookies were being made throughout the continent. The modern cookie, as we know it today, is thought to have originated in the United States in the 18th century, where Dutch settlers brought their tradition of making "koekjes," or small cakes, to New Amsterdam (now known as New York City). Over time, these "koekjes" evolved into the cookies we know and love today, with countless variations and flavors.

Těsto
 115 g másla
 ½ šálek krystalového cukru
 ½ šálek hnědého cukru
...přidejte
 1 vejce
 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
...přidejte
 1 šálek hladké mouky
 1 čajová lžička jedlé sody
  šálek kakaového prášku
  čajová lžička soli
...přidejte
 1 lžíce mléka
 1 šálek různých ořechů(vyberte druh podle preferencí, drcené)

Těsto
1

  • Máslo, krystalový a hnědý cukr vyšlehejte v mixéru na středně vysoké otáčky.
  • Míchejte, dokud máslo nebude lehké a nadýchané, asi 2-3 minuty.
  • Přidejte vejce a vanilkový extrakt a poté šlehejte na vysoké rychlosti, dokud se nespojí.
  • Nyní do směsi vmíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl, dokud se nespojí.
  • Nakonec přidejte mléko a drcené ořechy, přepněte na vysokou rychlost, aby se dobře spojily.
  • Těsto pevně přikryjte a dejte vychladit do chladničky nejméně na 1 hodinu a maximálně na 3 dny.
  • Chlazení je pro toto lepivé těsto nezbytné.

Pečení
2

Nezapomeňte, že nemusíte péct celou dávku, těsto můžete v lednici skladovat až 3 dny.

  • Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte papírem na pečení.
  • Vyjměte těsto z chladničky a nechte alespoň 10 minut odležet.

3

Pro lepší prezentaci můžete do kuličky zapíchnout celý ořech, který se do sušenky zapeče.

  • Naberte vrchovatou polévkovou lžíci těsta a rozválejte těsto do kuliček.
  • Kuličky uspořádejte na plech 2-3 palce od sebe.
  • Pečte 13 minut nebo dokud se okraje nezdají být pevné a středy stále měkké.

Chlazení a skladování
4

  • Sušenky nechte 5 minut chladnout na plechu.
  • Při chladnutí sušenky ještě lehce klesnou.
  • Upečené, nezkonzumované sušenky uzavřete do vzduchotěsné nádoby.
  • Následně skladujte při pokojové teplotě až 1 týden.