Cane’s Smažené Kuře

Tento recept se snaží napodobit kuře ze sítě restaurací rychlého občerstvení Raising Cane's. Tento řetězec založili Todd Graves a Craig Silvey v roce 1996 v Baton Rouge v Louisianě.

Marináda
 4 kuřecí prsa
 350 ml podmáslí
 1 lžíce soli
 1 lžíce česneku(mletý)
 1 lžíce bílého pepře(mletý)
Testíčko
 225 g hladké mouky
 2 čajová lžička česneku(mletý)
 2 čajová lžička bílého pepře
 2 čajová lžička uzené španělské papriky
 1 čajová lžička soli

Příprava marinády
1

  • Kuřecí maso nakrájejte na rovnoměrné proužky.
  • V míse vyšlehejte podmáslí, košer sůl, česnekový prášek a mletý bílý pepř.
  • Přidejte kuře, přikryjte a nechte marinovat 1 hodinu nebo přes noc.

Příprava testíčka a obalování
2

  • Do středně velké mísy přidejte celozrnnou mouku, košer sůl, česnekový prášek, papriku, mletý bílý pepř a prošlehejte.
  • Přidejte kuře do mouky a kuře do něj pořádně zatlačte.

Smažení
3

  • Naplňte hrnec s těžkým dnem 2,5 cm olejem na smažení (nenaplňujte víc než do ¾) a zahřejte na 175C.
  • Smažte kuře v dávkách po dobu 5-7 minut. Položte je na mřížku, aby vychladlo.