Caesar Salát

Za vznik salátu je obecně považován restauratér Caesar Cardini, italský přistěhovalec, který provozoval restaurace v Mexiku a ve Spojených státech. Jeho dcera Rosa vyprávěla, že salát vynalezl její otec ve své restauraci v mexické Tijuaně v době prohibice, když se v kuchyni na 4. července 1924 vyčerpaly zásoby. Několik Cardiniho zaměstnanců uvedlo, že pokrm vymysleli oni.

Česnekovo ančovičková pasta
 1 malý stroužek česneku
 ½ čajová lžička ančovičky
  soli
Dresink
 ½ šálek majonézy
 ½ lžíce citronové šťávy (koncentrát)
 ½ čajová lžička dijonské hořčice
 ½ čajová lžička worcestrové omáčky
 ¼ šálek parmazánu
 čerstvě mletý černý pepř
Salát
 listy salátu podle vlastního výběru
 krutony
 hoblinky parmazánu (pro prezentaci)
 grilovaná kuřecí prsa (na kostičky)

1

  • Vytvořte pastu z česneku a ančoviček.
  • Smíchejte všechny ingredience na dresink a vmíchejte pastu.
  • Kuřecí maso uvařte až dokud vnitřní teplota dosahuje 74C, poté ho nakrájejte.
  • Připravte si misky se saláty, krutony a kuřecím masem, přidejte dresink a dobře promíchejte.