Bramborový Salát

Tato příloha se ve většině evropských zemí tradičně podává o svátcích, například o Vánocích. Není jasné, jak a kdo tento recept vymyslel, můžeme ho nazvat lidovým. V současné době je tato příloha běžná i mimo sváteční období.

 1 kg vařených brambor
 100 g vařené mrkve
 80 g konzervovaného hrášku
 100 g nakládaných okurek
 50 g solené bílé cibule
 250 g majonézy
 4 vejce uvařená natvrdo
 80 g hořčice
 1 čajová lžička worcesterské omáčky
 200 ml světlé smetany 12%
Nálev
 30 g cukru
 50 ml octa
 20 ml vody
 1 čajová lžička černého pepře
 1 čajová lžička soli

1

  • Vše smíchejte dohromady.

2

Solný nálev lze nahradit šťávou z nakládaných okurek.